Zoekmachine optimalisatie tools voor website eigenaren

Zoekmachine optimalisatie tools voor website eigenaren

Naast de techniek en snelheid is ook de inhoud (content) van de website heel belangrijk. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om de relevantie voor je bezoeker. Schrijf daarom je teksten met de personalia van je bezoeker in je achterhoofd.

SEMrush

SEMrush is een tool voor het analyseren van organisch en betaald verkeer met functies voor rank tracking, keyword analyse, SEO analyse, merknaam monitoring, social media monitoring, linkanalyse, uitgebreide concurrentiestatistieken, rapportages en meer.

Copyspace

Met Copyspace kun je controleren of er duplicate content is. De reputatie van je website kan door dubbele content een negatief effect hebben in de zoekmachines. Met deze tool kan je controleren of de teksten orgineel is.

Google Trends

Google Trends is een tool om de populariteit van specifieke woorden te onderzoeken. Door de markt continue te onderzoeken kun je beter inspelen op bepaalde trends.

WooRank

WooRank helpt je website te verbeteren en geeft tips om je concurrentie online voor te zijn. Op Woorank.com vul je de URL van je website in en klik je op 'Website review' om de SEO check te beginnen. Vervolgens krijg je een score van tussen de 0 en 100 die weergeeft hoe goed jouw website op dit moment geoptimaliseerd is.

Tip: Door in Google te zoeken naar woorank + domeinnaam kan je de rapportage van je concurrent vergelijken.