Snel aan de slag met een handleiding of instructie

Snel aan de slag met een handleiding of instructie

Snel aan de slag met een duidelijke handleiding of instructie. Als producent of leverancier wilt u uw klanten natuurlijk goed informeren over de mogelijkheden en het gebruik van uw product. Met een heldere handleiding leert de gebruiker op een goede en veilige manier met het product omgaan. De gebruiker leert alle mogelijkheden van het product kennen en wordt gewaarschuwd voor de gevaren. U kunt met Helpje gebruiksvriendelijke en professionele handleidingen maken.

Er zijn verschillende handleidingen die je direct kunt aanmaken met Helpje. Voorbeelden zijn Gebruikershandleiding, Installatiehandleiding, Montagehandleiding, Bedieningshandleiding, Onderhoudshandleiding, Trainingshandleiding, Naslaghandenleiding, Softwarehandleiding en overige instructies. Wanneer je een handleiding gaat schrijven, is het altijd aan te raden om even een momentje te nemen om je helemaal in te leven in de lezer. Voor wie is de handleiding bedoeld en voor welke doelgroep?

Daarnaast is het belangrijk om het product goed te kunnen. Verplaats je in de gebruiker. In het geval dat je iemand inhuurt om je handleiding voor je te schrijven is het belangrijk dat de schrijver alle informatie weet. Geef de schrijver dus zoveel mogelijk informatie. Een tip is om de handleiding te laten schrijven door iemand van de klantenservice of productontwikkeling. Zij zijn al bekend met het product, met je klanten én met de problemen die zij ondervinden met het product. Zorg voor een goede opbouw en met niet teveel vakjargon.

Er moet een aanleiding voor zijn dat je een handleiding gaat schrijven. Een handleiding moet een doel hebben. De klant helpen een product of dienst te begrijpen. Maak de handleiding digitaal beschikbaar. Dit kan eenvoudig via de website van Helpje.