Onmisbaar tools voor website eigenaren

Onmisbaar tools voor website eigenaren

Iedereen wil hoger komen in Google. Om dit te bereiken is het
belangrijk om ervoor te zorgen dat je drie dingen in orde hebt. Dat zijn
techniek, snelheid en inhoud van je website. Maak gebruik van de onderstaande tools om de website te optimaliseren en analyseren.

Google webmaster tool

Om je website doorlopend te analyseren is Google webmaster tool, in het Nederlands Google Webmasterhulpprogramma’s genoemd, een eenvoudige tool. Wanneer Google je website doorzoekt en je pagina’s indexeert krijg je niet vanzelf de resultaten te horen. Je kunt echter wel veel resultaten en informatie over je website bekijken wanneer je je hebt aangemeld bij Google Webmaster Tools.

Er is ontzettend veel nuttige informatie te krijgen om de SEO van je website te verbeteren. Ik raad je dan ook zeker aan om altijd je website aan te melden bij Google Webmaster Tools.

Google speedtest tool

Snelheid is een van de vele factoren die invloed heeft op de ranking van je website in Google. Snelheid wordt steeds belangrijker en daarom heeft Google ook een speciale tool beschikbaar gesteld om de snelheid van je website te testen. Wanneer je met Google Pagespeed je website test krijg je suggesties wat je nog kunt verbeteren om je website sneller te maken voor zowel desktops als smartphones.

Google Tagmanager / Analytics

Met Google Tag Manager kunnen marketeers gemakkelijk met een paar klikken tags toevoegen en bijwerken (onder andere voor analyse, remarketing en meer). Hierin kan je onder andere Google Analytics koppelen met je website.

GTmetrix snelheid en optimalisatie

De optimalisatie tool van GTmetrix zal voor de meeste ontwikkelaars en webmasters een uitkomst zijn. GTMetrix is een handige tool die je kunt gebruiken om de snelheid van je website te bepalen en te verbeteren. Het is goed om je te realiseren dat een 100% score praktisch onhaalbaar is. Er valt namelijk altijd wel wat te verbeteren. Streef naar gemiddelde PageSpeed en YSlow scores richting de 90%.

Overige tools

Er zijn nog talloze tools om je website te optimaliseren en analyseren. Bijvoorbeeld Pingdom test, Web Page Test etc.

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeelding optimalisatie en comprimeren houdt in het optimaliseren van afbeeldingen. Op het internet hoeven afbeeldingen niet zeer groot te zijn. Vandaar dat er vaak met jpegs of pngs wordt gewerkt aangezien die bestanden al op basis van compressie zaken behoorlijk lichter maken.